Utveckling för webben

Idag använder flertalet internet för att söka information. En hemsida är förmodligen den mest effektiva marknads­föringen ni kan göra för att nå nya kunder.

Vi bygger alltifrån enklare hemsidor till mer avancerade anpassade webblösningar.

Kontakta oss

Varför det spelar roll att synas på webben

I sjutton år har tillgången till internet i befolkningen ökat för varje år, från 2 procent år 1995 till 89 procent 2012. Olle Findahl, Svenskarna och Internet 2012, .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur)

Internet har blivit något som flertalet använder för att kommunicera och söka information. Från att främst ha använts via datorn i hemmet har nu allt fler tillgång till internet via en mobiltelefon eller platta.

  • 55% av svenska folket har tillgång till internet i mobilen
  • 71% använder Internet dagligen.
  • 88% söker regelbundet efter produktinformation

Genom att synas på Internet finns ni där era kunder är. Med en webbsida ger ni era kunder möjligheten att ta del av erbjudanden, få reda på era öppettider eller till och med köpa direkt via internet.

Vi hjälper er med att arbeta ut en strategi för hur ni vill synas och ta fram en lösning som ni själva kan hålla aktuell. Vi hjälper även till med design och grafisk formgivning, och kan hjälpa er med fotografering.

Vi arbetar i projektform tillsammans med våra kunder. Vi använder samma metod som när vi utvecklar telefonilösningar, även om vissa steg kan förenklas vid mindre projekt.

Design & grafisk profil

Bra design gör skillnad och är något som era kunder kommer att uppskatta. Design är inte bara färg och form, det handlar om att lyfta fram det viktiga och skala bort det mindre viktiga. Bra design innebär bland annat att er webbsida fungerar lika bra i en mobil som på en platta eller en dator.

Oavsett storlek på ett projekt så tycker vi om att syna detaljerna och göra det lilla extra. Det tar lite extra ansträngning, men slutresultatet blir så mycket bättre.

Även om vi framförallt är inriktade på webbutveckling hjälper vi även till med traditionell grafisk design:

  • Logotyp
  • Brevpapper
  • Visitkort
  • Fotografering

Er grafiska profil skall spegla era styrkor och ert företag. Vi hjälper er med det!

Webbsida i Drupal

Vi utvecklar webbsidor i en CMS som heter Drupal. Drupal byggd på öppen källkod och utvecklas som en gemensamt projekt av en community. Vi använder Drupal till att utveckla både mindre webbsidor och större webbshoppar.

Varför Drupal? Det är en stabil och kraftfull plattform för webbsidor. Drupal har också många moduler för ytterligare funktioner som gör det möjligt att bygga ut och förändra utifrån era behov. Eftersom det är baserat på öppen källkod så får ni full kontroll på er webblösning.

Med Drupal kan ni själva uppdatera er webbsida genom att redigera den via ett webbgränssnitt. På så sätt kan ni själva hålla den aktuell, lägga upp nyheter och exempelvis justera öppettider vid helgdagar. Drupal tillför flexibilitet och sparar tid jämfört med en lösning som är byggd från grunden.

Förutom att vi utvecklar webbsidor i Drupal erbjuder vi även drift och hosting av din webbplats. Det innebär att vi tar hand om tekniskt underhåll och löpande drift åt er.

Anpassad webbutveckling i Symfony

En anpassad konferenslösning med inbyggd mediaspelare.

Vi bygger anpassade webbgränssnitt i Symfony Framework.

I många fall sparar det resurser att använda Drupal, men i vissa fall så behöver man ett mer kraftfullt verktyg.

Nackdelen med en anpassad lösning jämfört med Drupal är att utvecklingstiden blir längre. Vid förändringar krävs oftast programmering, eftersom den är mer nischad.

Fördelen är att det går att bygga i princip vad som helst. Integrera webb och telefoni? Inga problem. Bygga applikationer som integrerar med era system? Absolut. Kontakta oss så hjälper vi dig!